topstyleshop.nl

Online style magazine by Pierre

Laat je bedrijf groeien!

Laatst vroeg ik me af wat er voor nodig was om van je onderneming een succesvol bedrijf te maken. Natuurlijk spelen hierbij enorm veel factoren een rol. Sommige dingen heb je niet in de hand (zoals de conjunctuur van de economie). Andere dingen heb je wel in de hand (een richting kiezen waar veel vraag naar is). Het lijkt alsof nog steeds niet iedereen kan beseffen dat het opbouwen van een bedrijf tijd kost. Je hebt het niet zo maar binnen een paar weken voor elkaar. Zeker niet als je voor het eerst gaat ondernemen.

wat is belangrijk

Het eerste wat er in mij op komt is dat het belangrijk is dat je leuk vindt wat je doet. Als je namelijk iets leuk vindt, ga je je er meestal in verdiepen en kan je er veel energie in steken. Het gaat namelijk veel energie kosten. Als je het leuk vindt om te doen, zal het je echter waarschijnlijk minder energie kosten dan wanneer je tegen heug en meug in zit te werken. Verder is het belangrijk je te beseffen dat je vooral in het begin heel flexibel moet zijn. Kunnen nieuwe klanten bijvoorbeeld alleen in het weekend afspreken, dan zou ik er voor kiezen om in het weekend af te spreken.

investeren

Daarnaast is het goed om je af te vragen waarin je moet investeren. In mijn ogen is het vrij duidelijk. Ik zou investeren in naamsbekendheid. Zo zou ik een vlag bedrukken met mijn eigen logo er op. Deze vlag zou ik voor mijn kantoor/pand zetten zodat mensen weten waar ze moeten zijn. Het straalt professionaliteit en betrouwbaarheid uit terwijl het niet al te veel geld kost. Verder zou ik investeren in een goede website zodat ik snel gevonden word op internet. Veel mensen willen dingen graag online en snel kunnen regelen tegenwoordig. Bijna alles wordt op internet opgezocht. Daarom zou ik reeds bestaande klanten vragen of zij een review voor op mijn website zouden willen schrijven.

Daarnaast zijn er nog honderd andere dingen te bedenken die je zou kunnen doen om je bedrijf te promoten. Daarom duurt het soms ook zo lang voordat je je bedrijf goed op de kaart hebt kunnen zetten. Geef het tijd. Zeker als je vertrouwen heb in je product en er is ook een markt voor dan zal het wel goed komen. Ik denk dat het hebben van geduld dan ook een belangrijke eigenschap is die een ondernemer moet hebben.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 topstyleshop.nl

Thema door Anders Norén